langzaam gebraden kip

Recept: Nigella Lawson langzaam gebraden kip met knoflook en citroen

Menugang:hoofdgerecht
Bereidings tijd:2:45 uur
Aantal personen:5
Kok:Nigella Lawson

Ingrediënten

– 150 ml witte wijn
– 3 eetlepels olijfolie
– een handjevol verse tijm
– 1 kip (2 tot 2¼ kg), in 10 stukken verdeeld
– 1 bol knoflook, in ongepelde teentjes verdeeld
– 2 citroenen zonder waslaagje, elk in acht stukjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 °C of gasovenstand 3.

Leg de stukken kip in een braadslee en doe de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij. Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel over in de braadslee. Zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen.

Sprenkel er de witte wijn op en maal er wat zwarte peper over, dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet hem 2 uur in een oven die je op de smaak-intensiverende lage temperatuur van 160 °C hebt voorverwarmd.

Haal het folie weg en verhoog de oventemperatuur tot 200 °C of gasovenstand 6. Bak de kip nog 30 tot 45 minuten, tot het vel mooi goudbruin is en de citroenen aan de randjes beginnen te schroeien en te karameliseren.

Ik serveer dit gerecht het liefst zo, regelrecht uit de braadslee. Strooi er alleen nog wat tijm over en schep de borden vol.

Bron: Nigella Lawson

Plaats een reactie