Kip met aardappelrisotto

Kip met aardappelrisotto

Ingrediënten

10 grote vastkokende aardappelen
2 dl room
100 gram geraspte parmezaan
50 gram boter
1 lente-uitje
8 dl kippenbouillon
4 kippenbouten
1 blikje mais
1 rode paprika
peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de geschilde aardappelen en de paprika in kleine blokjes.

Kook de blokjes gaar in 6 dl kippenbouillon en room.

Voeg vervolgens de mais, boter en parmezaanse kaas toe.

Breng de aardappelrisotto op smaak met peper en zout.

Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze kort rondom in boter.

Plaats ze in een ovenschotel met 2 dl kippenbouillon en een beetje boter.

Bak ze gedurende 20 min in de oven op 150°C.

Verdeel de aardappelrisotto en de kippenbouten over vier borden.

Garneer met het fijngesneden lente-uitje.

Plaats een reactie