Recept: Kip met citroen en olijven

Menugang:hoofdgerecht
Bereidings tijd:10 minuten
Aantal personen:4

Ingrediënten

– 2 citroenen
– 8 kipdrumsticks
– 250 ml kippenbouillon
– 1 pot Bertolli Pesto Rosso
– zout & peper uit de molen
– 200 g groene olijven, zonder pit
– 3 el Bertolli Originale Extra Vergine olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de citroenen in dunne plakjes. Bestrooi de drumsticks met zout en peper.

Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de drumsticks in 5 minuten rondom lichtbruin. Verdeel de plakjes citroen en de olijven ertussen.

Schenk de bouillon erbij en schep de pesto door het vocht. Stoof de drumsticks zonder deksel in 25 – 30 minuten zachtjes gaar, en laat het vocht wat verdampen.

Bron: Bertolli

Plaats een reactie