Recept: mini-kiprollade met zongedroogde tomaat

Menugang:hoofdgerecht
Bereidings tijd:35 minuten
Aantal personen:4

Ingrediënten

Ingrediënten:
– 4 stuks kipfilets
– 4 theelepels crema van zongedroogde tomaten (potje a 140 g)
– 4 takjes verse basilicum (bakje a 15 g)
– 3 eetlepels olijfolie
– semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden

Materialen:
– cocktailprikkers
– huishoudfolie

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Maak 4 grote dubbele lagen folie en leg op elke laag een kipfilet. Vouw de folie dubbel over de kipfilet. Sla met een zwaar voorwerp (bijv. een zware pan) de kipfilets plat. Vouw de bovenste laag folie weer terug en bestrijk elke kipfilet met een dun laagje crèma van zongedroogde tomaten. Bestrooi ze met (versgemalen) peper en leg op elke kipfilet 4 à 5 blaadjes basilicum. Rol de kipfilets zo strak mogelijk op en haal de laag plasticfolie er onder uit. Steek ze vast met een cocktailprikker. Bewaar de kipfilets gekoeld tot gebruik, max. 24 uur.

Bereiden
Laat de kipfilets weer op kamertemperatuur komen. Verhit de olie en bak hierin de kipfilets rondom aan. Voeg de reepjes gedroogde tomaat toe. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en gaar de kipfilets in ongeveer 15 minuten. Snijd de rollade in plakken en verdeel deze over een warm bord. Lekker met spruitjes.

Bron: AH Recepten

Plaats een reactie