Tokkelend de wereld door

Blog: Tokkelend de wereld rond: waar vind je de lekkerste kip?

Wij hebben inmiddels duizenden kiprecepten online gezet. Of het nou kip met limoen à la Gordon Ramsey is of een simpele wortelsoep: onze favoriete vogel is echt het meest veelzijdige stukje vlees.

Maar soms staat ons hoofd niet naar koken, en voor avontuurlijke types zijn er daarom de kiprestaurants, die je maar wat graag verwelkomen. Als jij van reizen houdt, zorg dan dat je deze kiprestaurants op je bucket list zet.

Ma Ya Ching’s Bucket Chicken House, China

De tempels, de Grote Muur – er komt geen eind aan de toeristische attracties die China rijk is. Maar heb je Ma Ya Ching’s Bucket Chicken House al eens bezocht? Algemeen beschouwd als een van de oudste restaurants ter wereld heeft deze eterij vele oorlogen en dynastieën overleefd, maar ze serveren er nog altijd noodles, rijst en geroosterde kip, en dat gaat al goed sinds 1153.

M&M Soul Food Cafe, Las Vegas

Soulfood staat centraal op het menu in de zuidelijke staten sinds midden jaren ’60, en een kenmerkend gerecht van deze Afro-Amerikaanse cuisine is gebakken kip. Hoewel Vegas bekend staat om zijn casino’s, mag je de wereldberoemde “mac and cheese” van dit authentieke soul-foodcafé niet missen.

Bonchon Chicken, Zuid-Korea

Terug naar Azië: een tripje naar Zuid-Korea leidt je door de deuren van Bonchon Chicken, een franchise die de wereld van fastfoodkip aan het veroveren is. Vrij vertaald naar “mijn dorp” heeft het restaurant tien vestigingen in Zuid-Korea, maar is opgericht in de VS, waar de beste gebakken kiprecepten vandaan komen.

Kentucky Fried Chicken, Kentucky

Het begon allemaal in Louisville, Kentucky. Dit merk is wereldberoemd geworden sinds het begin in 1952. KFC werd gesticht door “Colonel” Harland Saunders, een ondernemer die tijdens de Grote Depressie gebakken kip begon te verkopen. Het restaurant in Louisville is het vlaggenschip en hoofdkwartier van de keten, dus als je op zoek bent naar die geheime elf kruiden, is er geen betere plaats om de geschiedenis van de gebakken kip te proeven dan in Kentucky.

Plaats een reactie