Ingrediënten
2 kippenborsten, zonder vel en bot
1 kleine rode of groene peper, zonder zaad, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
3 lente-uitjes, in ringen
4-5 flinterdunne plakjes verse gember
0,5 theelepel gemalen korianderzaad
0,5 theelepel gemalen komijn
30 ml olijfolie
30 ml citroensap
2 el pijnboompitten
1 el rozijnen (naar wens)
olijfolie
1 eetlepel gehakte verse koriander
1 eetlepel gehakte verse munt
zout en versgemalen zwarte peper
extra takjes verse munt en partjes citroen om te garneren
te serveren met brood, rijst of couscous.
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets horizontaal in 3 of 4 dunne reepjes. Leg ze in een ondiepe schaal.
Meng de peper, knoflook, lente-uitjes, specerijen, olijfolie, het citroensap, de pijnboompitten en eventueel rozijnen door elkaar.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper en giet het over de kip.
Roer goed. Dek de kip af met huishoudfolie en zet hem 1-2 uur in de koelkast.
Strijk een wok of gietijzeren koekenpan in met olie en verhit.
Roerbak de kipreepjes op vrij hoog vuur in 3-4 min. aan beide kanten bruin.
Voeg de rest van de marinade toe en bak de kip op hoog vuur nog 6-8 min tot hij bruin en gaar is.
De baktijd hangt af van de dikte van het vlees.
Zet het vuur laag en roer de koriander en munt door de kip.
Bak hem nog 1 min. en serveer hem meteen met takjes munt en partjes citroen.
Serveer met brood, rijst of couscous.