Kip in rode wijnsaus

Ingrediënten

5 kippebouten/kipfillets
0,5 l. rode wijn
300 gr. champignons
200 gr. zilveruitjes
150 gr. gezouten spek
0,5 l. demi-glace
peterselie
peper en zout
gebakken aardappelschijfjes
boter

Bereidingswijze

Bereid de demi-glace.

De gebakken aardappelschijfjes voorbereiden.

De kip versnijden en kruiden met peper en zout.

In een cocotte/braadslede de boter tot hazelnootkleur laten verhitten.

De kip aan alle kleuren kleuren.

In een oven bij 200°C gedurende ongeveer 15 minuten laten braden.

Regelmatig het braadvet overgieten zodat het geheel sappig wordt.

Garnituur bereiden, zilveruitjes pellen en gaarkoken.

Spek ontzwoerden (indien nodig), in reepjes snijden en gaar stoven.

De champignons in vieren of achten snijden.

Na de halve gaartijd de spekreepjes, zilveruitjes en champignons rustig laten meebakken.

Na 15 minuten de cocotte/braadslede ontvetten en de bakvetten met de rode wijn en de demi-glace loskoken.

Laat de kip vervolgens verder garen.

De kip eruit halen en warm houden.

De saus inkoken en op smaak brengen met peper en zout.

Peterselie grof hakken.

De aardappeltjes afwerken met de peterselie en samen met de kip schikken op een bord.

Plaats een reactie