kip gezond

7 redenen waarom kip goed is voor de gezondheid

Van soepbereidingen tot gefrituurde en geroosterde vormen, kip is een populair voedsel in India dat in elk huishouden op veel verschillende manieren wordt gekookt. Kip is een van de meest gewaardeerde voedingsmiddelen onder mensen van alle leeftijden, over de hele wereld. Niet alleen is het een cruciaal onderdeel van verschillende culinaire tradities, maar het is ook zeer voedzaam en heerlijk om te proeven. Hier zijn enkele verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van het eten van kip.

1# Helpt bij de opbouw van spieren

Kip is een van de beste niet-vegetarische bronnen van eiwitten. Het is mager vlees, wat betekent dat het meer eiwitten en minder vet bevat. Een portie van 100 gram geroosterde kip bevat 31 gram eiwitten, waardoor het geweldig is voor mensen die willen aansterken en spieren willen opbouwen.

2# Houdt je botten gezond

Naast eiwitten is kip rijk aan verschillende mineralen zoals fosfor en calcium, die helpen om botten in perfecte conditie te houden. Kip bevat ook selenium, waarvan bekend is dat het het risico op artritis vermindert.

Tip: Pittige kip in rode saus recept

3# Vermindert stress

Kip heeft twee voedingsstoffen die geweldig zijn voor het verminderen van stress tryptofaan en vitamine B5. Beiden hebben een kalmerend effect op je lichaam en dit maakt kip een uitstekende optie na een stressvolle dag. Bovendien smaakt het heerlijk en ook dat draagt bij aan de stressverminderende, geluksbevorderende eigenschappen. Lees onze mega gids over hoe om te gaan met stress.

4# Vermindert PMS symptomen

Magnesium, een voedingsstof die aanwezig is in kip, helpt de symptomen van het premenstrueel syndroom te verzachten en de verschillende stemmingswisselingen te bestrijden die een vrouw tijdens haar menstruatie kan ervaren. Hier vind je meer tips over het omgaan met PMS.

5# Helpt het testosterongehalte te verhogen

Mannen moeten voedsel consumeren dat rijk is aan zink, omdat het helpt bij het reguleren van de testosteronspiegel.

6# Verhoogt de immuniteit

Kippensoep wordt al lang gebruikt als huismiddeltje om verkoudheid, griep en andere veel voorkomende infecties van de luchtwegen te verlichten. De hete stoom van kippensoep helpt bij het verhelpen van verstopte neus en keel, terwijl de dikke vloeistof de keel omhult om te voorkomen dat microben de luchtwegen binnendringen en een infectie veroorzaken. Een studie die dit effect evalueerde, suggereerde dat kippensoep de migratie van neutrofielen, een type immuuncellen, remt, waardoor ontstekingen tijdens veel voorkomende infecties worden voorkomen en de immuniteit wordt gestimuleerd.

7# Bevordert de gezondheid van het hart

Kip, rijk aan vitamine B6, speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van hartaanvallen. Vitamine B6 helpt bij het verlagen van het homocysteïnegehalte, een van de hoofdbestanddelen die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op een hartaanval. Bovendien is kip ook een goede bron van niacine, dat helpt het cholesterolgehalte te verlagen, een risicofactor voor de ontwikkeling van hartziekten. De American Heart Association raadt ook aan om kip te eten in plaats van rood vlees, omdat het minder verzadigde vetten bevat en ook een goede bron is van omega-3 vetzuren die gunstige cardiovasculaire effecten hebben.

Hoe kip op een gezonde manier bereiden

Verschillende delen van kip hebben verschillende gehaltes aan vet en cholesterol. Het borstvlees is het magerst met 28 gram en bevat slechts 1 gram vet. Daarna komen de kippenpoten, die 2 gram vet per 28 gram bevatten.

Voordat u besluit kip te koken, moet u ervoor zorgen dat u al het zichtbare vet verwijdert, want dat is niet goed voor uw hart. Deze vetophopingen zien er meestal wit uit, en je kunt je verkoper vragen om het aan te wijzen als je moeite hebt om het te herkennen. Om de kip gezonder te maken, moet je hem eerst marineren met gezonde specerijen zoals kurkuma, koriander en kwark, zodat de kip alle voedingsstoffen opneemt en lekkerder wordt. Daarna kun je de kip in een snelkookpan gaar laten worden, zodat hij zacht en mals wordt om te eten. Bakken of grillen in de magnetron is ook een gezonde optie die je kunt overwegen.

Plaats een reactie