De voordelen van eiwitshakes bij een gevarieerd voedingspatroon

Blog: De voordelen van eiwitshakes bij een gevarieerd voedingspatroon

Het belang van een gevarieerd en gezonde voedingspatroon is enorm groot. Daarom is het belangrijk dat je goed let op wat je eet. Je zult dan merken dat je een bepaalde hoeveelheid vet, koolhydraten en eiwitten consumeert. Hierbij kunnen eiwitshakes een mooie toevoeging zijn op je huidige voedingspatroon. In deze blog lees je hier meer over en zie je de voordelen van eiwitshakes.

Waarom voor eiwitshakes kiezen?

De reden dat eiwitshakes in een gevarieerd voedingspatroon passen komt door de ingrediënten. Gezonde eiwitshakes bevatten namelijk vooral eiwitten. Er zijn ook vele eiwitshakes die niet aan te raden zijn door bepaalde ingrediënten (zoals chemische zoetstoffen acesulfaam-k, aspartaam en sucralose). Wanneer je voor gezonde eiwitshakes kiest, zijn er bepaalde voordelen aan het gebruiken van eiwitshakes.

Voordelen van eiwitshakes

De voordelen van eiwitshakes zijn:

  • Grote bron van eiwitten
  • Snelle opname in je lichaam
  • Makkelijk te gebruiken
  • Belangrijk voor spierherstel en spieropbouw

Grote bron van eiwitten

In eiwitshakes zitten, uiteraard, veel eiwitten. De beste en meest pure eiwitshakes hebben minimaal 90 gram eiwitten per 100 gram. Wanneer er een smaak is toegevoegd kan dit wat minder zijn. Let hierbij wel op wat voor zoetstof is gebruikt (stevia is een natuurlijke zoetstof dat gezonder is dan chemische zoetsotffen als acesulfaam-k, aspartaam en sucralose).

Snelle opname in je lichaam

Je lichaam neemt de eiwitten uit eiwitshakes sneller op dan eiwitten uit voeding. Vooral wanneer je net een training achter de rug hebt en je lichaam eiwitten nodig heeft voor het herstel en de opbouw van je spieren, is het verstandig om een whey eiwitshake te drinken. Zo krijgt je lichaam direct voldoende eiwitten binnen.

Makkelijk te gebruiken

Hier hoeft eigenlijk niet veel gezegd te worden: eiwitshakes zijn makkelijk te gebruiken. Of je nou thuis, onderweg, in de sportschool of waar dan ook bent, je kunt gemakkelijk een eiwitshake maken en drinken. Alles wat je nodig hebt is een shakebeker of flesje, water en de whey eiwitpoeder. Erg makkelijk dus!

Belangrijk voor spierherstel en spieropbouw

Natuurlijk de grootste voordeel: de eiwitten in eiwitshakes zijn zeer belangrijk voor zowel spierherstel als spieropbouw. Wanneer je aan krachttraining doet, is het dus voor de herstel én opbouw van je spieren van groot belang dat je voldoende eiwitten consumeert. Eiwitshakes zijn onder sporters een zeer populaire keuze.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er belangrijke voordelen bij het gebruiken van eiwitshakes. Voor het beste effect gebruik je eiwitshakes naast een gezond, gevarieerd voedingspatroon en met regelmatige krachttraining (voor een optimale resultaat voor je spieren, zowel op het gebied van spierherstel als spieropbouw).

Plaats een reactie